Klipp och Trim


Klipp och TrimJag är utbildad hundfrisör och praktiserat på en hundsalong i över ett år och har klippt min pudel i vardagsfrisyr i fyra år.

Jag erbjuder

Vardagsklippning samtliga raser

Vardagstrimning av samtliga strävhåriga raser

Öronrengöring av päls

Kloklippning


Kloklippning ingår alltid vid bad, trim eller klipp.


Tänk på att rasta hunden ordentligt innan besöket.


Att tänka på vid klippning

Någon enstaka liten tova är oftast inget problem att reda ut. Men om hela hunden eller större partier har blivit alltför tovigt måste man klippa ner hunden kort, eftersom man måste komma ner under tovorna för att inte råka skada hundens hud på något sätt. Sen är det inte snällt mot hunden att reda ut och luggas om det blivit för stora och täta tovor.

 

När den sen har blivit kortklippt kan det kännas väldigt konstigt, eftersom den inte längre har några tovor som stramar åt huden. Det kan leda till att hunden börjar klia sig väldigt mycket, skulle detta hända, var snabb med att lägga på någonting som kyler, ex aloe vera, babyolja eller annat liknande.Att tänka på vid trimning, alltså när pälsen rycks

OBS! Hundar som skall trimmas skall inte badas på ca två veckor innan trimningen. Detta för att pälsen blir hal vid bad och hårsäckarna sluter hårdare om pälsstrået, vilket leder till att trimningen blir mycket jobbigare för både hund och trimmare.

 


Vid Hott-Spotts

Bada hunden i kloredexin shampo innan hunden rakas ner för att minska risken för spridning eller ny uppkomst.

Till en extra kostnad så kan jag bada eran hund i ett sådant shampo. Priset beror på storleken av hunden.


 Jennys Hundvård © 2014 • Privacy Policy • Terms of Use